SKD-Z 2015-2016 Beker

Deze week werd de 1/8ste Finale Beker gespeeld waarbij er nog 16 kandidaat-bekerwinnaars in competitie waren. De techniek heeft deze week forfait gegeven zodat er geen foto’s konden genomen worden. Hierbij alvast een verslagje zonder foto’s:
Bij Roofthoofd versus Van Laer kwam  1.f4  op het bord, Jan blunderde een stuk weg, zie diagram, i.p.v. g3  had hij  Ke2  moeten doen !image002
Z
wart speelde  Df6  en wit gaf op, er hingen plots twee torens !
Ook bij Stryckers versus Dardha Bardhyl kwam  1. f4  op het bord, Fred stond glad gewonnen maar blunderde en het werd remise en in de blitz die dan volgde werd Fred uitgeschakeld.
Bij Cauwenberghs versus Broekmans kwam een Benoni op het bord, het is te zeggen, dat had het moeten zijn, maar wit gaf er een eigen tintje aan en het werd een heksenketel, Kenneth die duidelijk nog niet was uitgeslapen, juist terug van de nacht werken , blunderde vrij snel en verloor de partij.
Frans Wouters won van Jef Meulenbergs na  Pf3 Pf6  g3 g6  enz… , Jef speelde iets te passief volgens zijn tegenstander en wit kon het laken naar zich toe trekken.
Leo Geylen speelde met zwart tegen Brants, hier kwam een heel vreemde opening van wit  e4 d5  Df3 dxe  Pf6 Dd3  Pc6?  Als wit dan de dames had geruild was het volledig gelijk geweest en zou het een hele klus zijn om met zwart te winnen ! maar wit deed dit echter niet en begon verder rare zetten te doen en Leo won vrij snel.
Alain Talon / Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.