SKD-Z 2014-2015 Clubkampioenschap

In reeks 1 werd er gisteren geen enkele partij gespeeld. De spelers namen blijkbaar een snipperdag.
In reeks 2 was het gisteren spektakeldag. Jef M speelde remise tegen Camille en zo deden beide spelers een goede zaak. Jef verzekerde zich zo van de tweede plaats en de daaraan verbonden promotie. Mogelijk kan Camille zich nu nog handhaven in reeks 2. Maar… enkel als hij zijn inhaalwedstrijd tegen Frans C wint, dan blijft hij in reeks 2 en zakt Miel naar reeks 3. Miel kwam in zijn laatste match niet verder dan remise tegen Rik en moet nu afwachten wat Camille doet in zijn laatste partij. “The match of the day” was deze tussen Daniel en Leo G. De spektakelmatch eindigde in remise maar beide spelers hebben winstkansen gehad. In “Een versnelde Drakenvariant” haalde Leo zijn thuisanalyse boven en kwam zo in een gunstige uitgangspositie terecht. Leo won L+2P en één pion tegen T+l. Als compensatie had Daniel (wit) een veilige rokadestelling en actieve stukken. Leo was gederokeerd en had eerder een onderontwikkelde stelling. Toch gaf ik op dat ogenblik de voorkeur aan de stelling van zwart. Maar toen kwam de klasse van “De Kleine Kampioen” boven. Hij maakte er een complexe partij van en Leo ging in de fout. Nu waren de rollen omgekeerd. Daniel had nu de beste papieren maar… “Een oude aap moet je geen smoelen leren trekken” (Sorry voor de uitdrukking Leo). Leo offerde L en P om de witte koning in zijn blootje te zetten en… het lukte met eeuwige schaak als gevolg! Knappe match mannen!
In reeks 3 is Stan De Cock zeker van promotie maar nog niet zeker van de titel. Hij moet nog steeds rekening houden met Matthias. Kristo is uitgeteld voor de titel maar mits winst van zijn laatste match, kan hij nog promoveren als Matthias het volledig laat afweten in zijn inhaalmatchen.
In reeks 4 zijn de teerlingen geworpen wat plaats 2 betreft. Roger promoveert samen met Luce naar reeks 3. Roger moest winnen tegen John N en deed dat ook. In “Een geweigerd Damegambiet” kwam er een gesloten stelling op het bord. Ik dacht dat de partij in remise ging verzanden en John met dit resultaat ging stijgen naar reeks 3. Ja, wat er juist gebeurd is weet ik niet maar toen ik terug een kijkje kwam nemen stond Roger de kwaliteit voor en blijkbaar was dit genoeg voor winst. Proper afgewerkt Roger! Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.