Simultaanschaak door Thierry Penson op woensdag 21 juni 2017

Echte schakers trotseerden de hitte van deze bloedhete zomerdag (>30°) om toch te kunnen deelnemen aan de Simultaanschaak gegeven door Thierry Penson (ELO 2220 , FIDE 2198), gelukkig hadden de “battles” plaats in de grote zaal van Familia waar het toch iets koeler was.
De 22 gelukkigen die deelnamen zouden hun best doen om te laten zien wat ze in huis hadden. Dat het geen eenvoudige overwinning zou worden voor Thierry was vrij duidelijk want om half zeven was de laatste partij gedaan, alhoewel Thierry niet aan zijn proefstuk is; hij speelde verschillende keren het individueel kampioenschap van België , zijn eerste nationaal kampioenschap van België speelde hij in 1974 in Hasselt, hij pakte de nationale titel schaken in 1982. De snelschaaktornooien die Thierry ooit gewonnen heeft zijn niet te tellen, hij is één van de beste “blitz-schakers” die België ooit gekend heeft.
De resultaten:
Jef Meulenbergs hield remise in een toreneindspel en onze voorzitter haalde een groot konijn uit zijn hoed en zette zijn tegenstander mat ! De simultaangever won 20 partijen op 22 ! (1 partij remise, 1 partij verloren). Proficiat Thierry !
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.