Simultaan door Nationaal Meester Robert Schuermans

Op woensdag 26 juni 2019 had onze schaakclub het genoegen Nationaal Meester Robert Schuermans te mogen verwelkomen om een simultaan te geven tegen maar liefst 25 spelers ! Hij won met 22 op 25 !
Proficiat Robert !

Moeten wij  Robert nog voorstellen ?
Robert is immers bij uitstek dé ambassadeur van het Antwerpse én Belgische schaak.
Hij promoot het schaakspel op radio en televisie, geeft de jeugd schaaklessen, doet lezingen en geeft simultaan voorstellingen maar hij is vooral en in de eerste plaats een topspeler met een uitgebreid palmares.

Een uitgebreid palmares bekroond met de titel van Belgisch kampioen in 1987 in Oostende wat Robert ook een ticket opleverde voor de olympiade in 1988 in Thessaloniki in Griekenland.

Robert is ook bijzonder trots op zijn winstpartij tegen grootmeester Savchenko in Le Touquet in 2006. In die partij won hij met een mooie combinatie de dame van de onthutste grootmeester.

Natuurlijk is Robert ook voorzitter en bezieler van onze zusterclub Schaakkring Deurne, een club waar hij zich met hart en ziel voor inzet.

Een portret van Robert zou onvolledig zijn zonder die andere Robert  te vernoemen : Robert James ofwel “Bobby” Fischer, het grote idool van onze simultaangever en we mogen Robert gerust een groot Fischer-kenner noemen.

Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.