KSK Deurne – 59e Kersttornooi op 16 december 2022

16/12/2022 KSK Deurne Kersttornooi

 Dat Corona ons leven zwaar heeft overhoop gegooid dat weten we intussen allemaal en dat proberen we achter ons te laten. Ook het Kersttornooi van onze zusterclub KSK Deurne kon niet  ontkomen aan dat Covid gedoe. Maar na een onderbreking van 2 jaar was het deze vrijdag terug als vanouds een gezellige schaakavond in ons gemeenschappelijk clublokaal.

In een ingekorte versie, wat het aantal deelnemers betrof, maar met evenveel schaakplezier als voorheen, werd er gestreden tot middernacht om de winnaar van het tornooi te kennen.

Borgerhoutse SK 1 mocht met de wisselbeker naar huis vertrekken. Proficiat mannen!

Zonder veel verwachtingen trokken wij met 2 gelijkwaardige ploegen naar het front. Wat er mooi is aan het format van dit traditie evenement, dat is dat je bijna in alle gevallen tegen een tegenstrever van gelijke schaaksterkte speelt. De minder getalenteerde ploegen hebben dus ook een kans(je) om de wisselbeker te winnen. We blijven bescheiden en we rekenen onze teams bij de grijze middenmoot. Dit jaar hebben we ons werkelijk overtroffen. SKD-Z 1 werd verdienstelijk 6de en SKD-Z 2 kaapte de 2de plaats weg. Het scheelde niet veel of we moesten Frank, de ploegkapitein van SKD-Z 2, reanimeren. Gelukkig waren er genoeg alcoholische medicijnen om hem terug bij “de zijne” te brengen.

Een geweldige schaakperformance van de vertegenwoordigers van SKD-Z 2.

Hier de uitslagen van onze teams:
SKD-Z 1:
Meulenbergs – Van Lil 0-1
Laporte – De Meyer 1/2 – 1/2
Cop – Huysmans 1- 0
De Swert – Gauwloos 1/2-1/2
Ruts – Beinaerts 1-0
Bogaerts – Leys 1-0
SKD-Z 2:
Van Habberney – François 1-0
Vermaere – Viaene 1-0
Moeyersons – Mertens 1-0
Vermeiren – Wellens 1-0
Beels – Hofman 0-1
Wildiers – Bácskai 1-0
Voor de volledige uitslag verwijs ik jullie naar de site van KSK Deurne. http://www.skdeurne.be/

 Jef De Meyer.

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.