DAGUITSTAP OP 21/10/2016

red-star-line-museum-antwerpen-1
Met al die werken op het Eilandje was het bijna moeilijker om aan het “Red Star Line Museum” te geraken dan de landverhuizers destijds aan de red Star Line. Toch zijn wij aan boord kunnen gaan met een aantal passagiers. Ons bezoek was een meeslepende reis in de voetsporen van de landverhuizers, vele verhalen van mensen die alles durfden achter te laten op zoek naar een beter leven. Tussen 1873 en 1934 vertrokken meer dan twee miljoen landverhuizers vanuit Antwerpen naar Amerika, zelfs Albert Einstein was van uit Antwerpen vertrokken.
2016-10-21-skd-z-daguitstap-035
Toen de deuren van het museum toe gingen hadden we tijd genoeg om te voet naar “Mie Katoen” op de Koolkaai te wandelen waar we konden genieten van onder andere een lekkere tomatensoep en Fondue met verschillende soorten vlees en groenten.
We moesten de gezellige sfeer onderbreken om op tijd te zijn voor ons bezoek aan de poesjenellenkelder in de Repenstraat.
2016-10-21-skd-z-daguitstap-063
De deurtjes van “De Poesje” stonden al wagenwijd open om ons te ontvangen voor wat mijn part de kers op de taart was van onze daguitstap..
In een korte intro kregen we uitleg over het ontstaan van de poppentheaters en de indeling van de zitplaatsen volgens de rang en stand in de maatschappij.
Dan volgden de voorstellingen van “De Leeuw van Vlaanderen” en “De Maegd van de Burchtgracht” met dialogen waarin  leden van onze schaakclub voldoende aandacht kregen en ons nog lang mooie herinneringen en gesprekstof zullen opleveren.
Na afloop van het poppenspel mochten we een kijkje nemen achter de schermen, veel ruimte was er niet voor de acteurs met loodzware poppen uit massief hout en de verschillende decors. Voor het veranderen van het decor moest het gordijn niet toe want op commando werden de decoronderdelen snel gewisseld, grappige uitvoering.
Na afloop moesten wij nog oppassen om ons hoofd niet te stoten bij het verlaten van de kelder, er stond hiervoor een waarschuwing op de muur, ik wist dat al want ik had mijn hoofd al gestoten bij het binnengaan.
Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.