Clubkampioenschap

Verslag van speeldag 18 januari 2017
Reeks 1:

Bij de partij van Daniel Dardha en André Michiels kwam het “Engels” op het bord, zwart stond heel passief en wit won vrij eenvoudig.
Bij de partij van Delvaux tegen Schuermans kwam het “Vierpaardenspel” op het bord, zwart deed een zeer interessante pionoffer en kreeg hier mooie compensatie voor, de witspeler misrekende zich en zwart maakte het mooi af.
Bij de partij van Dardha B. versus Knors kwam de “Larsen opening” op het bord, wit had de opening totaal verkeerd behandeld en al snel kreeg zwart de betere stelling en later ook nog kwaliteit voor. Rudi besloot echter om de kwaliteit terug te geven en dan met 3 pionnen meer het eindspel eenvoudig te winnen.
Bij de partij van onze voorzitter  tegen Daenen kwam “Weens” op het bord met het passieve 3.d3 , in het middenspel kon zwart het mooi uitmaken met een dameoffer !, namelijk Dxg3! Pxg3  Le3!+! , zie diagram:

Wit moet de dame teruggeven en zwart heeft de kwaliteit meer ! De zwartspeler zag dit echter niet maar won uiteindelijk toch in een beter eindspel.
Reeks 2:
Spanning in reeks 2 ! In de partij van Geylen versus Van Laer kwam een “Siciliaanse Kan” op het bord, wit kon heel snel toeslaan in de opening maar zag het niet! , zie diagram ! e5 !:
bv Db6 Pe4!!  Lxd4 Lxd4   Dxd4?? Lxb5+  of na  e5  dxe  Pxe6!!  Leo zag het niet maar de stelling bleef moeilijk te spelen voor zwart wegens een toren op  h8  die stout was geweest en niet mocht meedoen met zijn vriendjes. Leo won dan ook zeer overtuigend de partij ! Deze keer was het niet de witspeler maar de zwartspeler die het verkeerde plan koos.
Bij De Cock versus Verbert kwam een “Italiaanse opening” op het bord met het rustige  d3  wat ook heel mode is bij de 2700-plussers, wit stond overwegend maar ik zag dat hij wel verloren had dus ik vermoed dat er geblunderd is door de witspeler.
Bij de partij van Embrechts tegen Meulenbergs kwam de “Engelse opening” op het bord, een partij met wederzijdse kansen die in remise eindigde.
Ook bij de partij van Geerts tegen onze jeugdspeler Schrevens kwam de “Engelse opening” op het bord, zwart koos voor een zeer solide verdediging en ook hier werd de partij remise.
Bij Berghs versus Cop kwam het “Oud-Indische” op het bord, Camiel keek lief in de ogen van Hilde en bood in verloren
stelling remise aan, de truc lukte helemaal want Hilde nam het aan.
Reeks 3:
Bij Bruynseels versus Kuti stond wit heel lang beter na de slechte opening van de zwartspeler, namelijk  d4 d5  c4 e6  Pc3 h6?  Maar toch is het blijkbaar gelukt om de witspeler op een dwaalspoor te krijgen want zwart won de partij.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.