Clubkampioenschap

Verslag van Inhaaldag 2 – 28/12/2016
Reeks 1:
Bij Robert versus Fred kwam een scherp “Konings-gambiet” op het bord,  e4 f4  ef Lc4  het werd een zeer scherpe partij waar zwart lang de touwtjes in handen had. Een keer kon Fred winnen, zag het niet en blunderde een stuk weg omdat hij een penning over het hoofd zag. hiermee ontsnapt de witspeler.
Bij Knors versus onze voorzitter kwam een “Aangenomen Dame-gambiet” op het bord, zwart stond heel verkrampt en met een mooi kwaliteitsoffer scheurde Rudi de zwarte stelling uit elkaar en won zeer overtuigend, duidelijk een, revanche van vorig jaar.
Reeks 3:
Bij Roegiers versus Mathé kwam een “ruilvariant van het Dame gambiet” op het bord,  maar met een subvariant, namelijk de “Mathé-variant” , geen mens kon nog volgen wat zwart aan het doen was, ook de witspeler raakte het spoor helemaal kwijt, blunderde materiaal en verloor de partij.
Reeks 4:
Bij Hofman tegen Bacskai kwam een “Hippo” op het bord, wit had heel lang groot voordeel tot deze plots zijn dame weggaf toen was het ineens over.

Reeks 5:
Bij Meulemeester versus Van Tendeloo kwam een “Pirc” op het bord, wit blunderde pion  e4  gewoon weg en stond eigenlijk verloren, het enige wat zwart niet mocht doen is blunderen ! Jammer maar helaas..pindakaas…Onze Ria was nog in kerststemming en gaf het volle punt uit handen, volgend jaar beter Ria !
Belangrijke tips: Bij iedere zet volgende vragen stellen: “Staat er geen stuk “IN” van mijn tegenstander ?”, “Laat ik zelf niets “IN” staan?”, “Kan mijn tegenstander geen vervelende schaak geven?”, “Zijn er gevaarlijke vorken? (met paarden)”
Als we deze tips toepassen is de weg naar hogerop open !

Bij deze wensen wij voor iedereen een Voorspoedig 2017 !
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.