Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 6 – 21/12/2016:
Aandacht:
Volgende week (28/12/2016) hebben wij onze Inhaaldag nr 2.
Zie ook op onze website: Tornooien/Clubkampioenschap, hierin zit een blad met de inhaalpartijen !
Reeks 1:
Michiels in strijd tegen Dardha Bardhyl, hier kwam op het bord:  d4 Pf6  c4 c56, wit koos voor het rustige  e3  en liet op de 13de zet de winst liggen met  Pb5 !
Zie diagram:
Wit speelde echjter  O-O  en na Ta7 !  ging de pion op  c6  later verloren, zwart won dan ook het eindspel.

Bij Ismailaj B. en Robbé R. kwam het “Skandinavische” op het bord met Da5 zoals meestal komen dan de tegenstanders van Ismailaj onder enorme tijdsdruk te staan, wit won dan ook de partij.

Bij Knors versus Daenen kwam het “Hollands” op het bord, wit kwam sluw met een voorbereidende variant af namelijk Pf3 f5  d3 !? Pf6  e4  zwart kende deze variant niet en kwam heel snel in de moeilijkheden als dan ook nog materiaal verloren ging  gaf zwart het sportief op !
Bij Schuermans versus Serruys kwam een “Caro Kann” op het bord, zwart had een kans gemist in het middenspel maar onder tijdsdruk en vooral door het lawaai in de speelzaal blunderde Rik hierdoor en kon de witspeler het laken naar zich toe trekken.
Bij onze voorzitter tegen Stryckers kwam een “Philidor” op het bord waarbij wit de dames heel snel ruilde na:  e4 d6  d4 e5  dxe dxe  Dxd8 Kxd8. Onze voorzitter dacht dat hij beter stond omdat zwart niet meer kon rokeren, in werkelijkheid is het juist wit die op geen voordeel kan rekenen, de partij werd dan ook remise.
Reeks 2:
Bij Meulenbergs tegen Van Laer kwam het “Engels” op het bord, zwart stond lange tijd goed tot hij het verkeerde plan koos en wit kon profiteren van de slechte stand van de koning en stukken die buiten spel stonden, wit won de partij.

Ook bij Embrechts tegen De Cock kwam “Engels” op het bord, beide heren hadden er niet veel zin in en al snel werd de vrede getekend.

Bij Geylen versus Geerts kwam een “Franse doorschuifvariant” op het bord;  e4 e6  d4 d5  e5 c5  c3 Pc6  Pf3 Db6  Ld3 cxd  cxd Ld7  , uiteraard niet nemen op  d4  ipv Ld7 , want dan na Pxd4 ,  Pxd4 Dxd4  Lb5+! En de dame gaat verloren. Zwart deed het echter wel juist en na  Ld7    O-O Pxd4   Pbd2   kwamen we in een scherpe ” gambiet-variant van het Frans” terecht en zoals gewoonlijk heeft wit dan heel veel compensatie maar wel een ^pion minder,  het werd een interessante partij met wederzijdse kansen die uiteindelijk in remise verzandde.
Bij Crauwels tegen Verbert kwam een “Meraner van het Slavisch” op het bord, wit stond lange tijd beter maar in het middenspel koos hij voor het verkeerde plan en zwart kon het initiatief overnemen en won.

Reeks 3:
Bij De Groot versus Vermaere kwam het “Engels” op het bord wat na lang spelen remise werd.

Bij Mathé tegen Keynen gebeurde rare dingen, eerst kon wit toeslaan, deed het niet en kwam verloren te staan maar won uiteindelijk toch nog de partij, een heel rare partij waar geen mens nog aan uit kon behalve Mathé zelf die is gewoon van dit soort partijen te spelen !
Bij Kuti versus Roegiers kwam het “Frans” op het bord, zwart won vrij overtuigend.

Reeks 5:
Het dames onderonsje…..daar was Ria duidelijk de betere, in een “Pirc-partij” kwam wit snel in moeilijkheden.

Tot volgende week tijdens de inhaaldag.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.