Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 5 – 14/12/2016
Reeks 1:

We zijn weeral aan de 5de speelronde en bij Daniel Dardha tegen onze voorzitter kwam een heel vreemde opening op het bord, de zwartspeler wilde de witspeler uit zijn theorie halen en zo proberen te winnen. Nu heb ik zelf gemerkt dat het geen goed idee is tegen Daniel, vorig jaar in het kersttornooi begon ik tegen hem met  1.h3  en ging er kansloos af niet door de zet  h3  maar omdat in een stelling op het bord bracht waar  h3  niet thuis hoort !  Onze voorzitter deed op  d4 f6  en op  e4 e6  het maakte duidelijk geen indruk op onze jeufdspeler en al snel kreeg Daniel groot ruimtevoordeel, stil maar zeker werd de zwartspeler vermoord.
Bij Robbé versus Michiels kwam een “Hollands op Michielse wijze”, ineens offerde André een stuk en kreeg hier wel links en rechts wat dreigingen door, of het helemaal juist was kan ik niet zeggen maar praktisch gezien was het heel moeilijk om te spelen met wit, de witspeler zag dan ook niets anders dan later het stuk teruggeven, zwart kon twee keer achter elkaar toeslaan, deed dat niet maar won uiteindelijk wel de partij.
Bij Delvaux versus Ismailaj opende de witspeler met  d3  hier kwam een “Pirc” op het bord met omgedraaide kleuren, wit begon weinig tijd te krijgen en blunderde materiaal en er was geen redden meer aan.

Reeks 2:
Bij Van Laer tegen Cop kwam eerst “Aljechin” op het bord dat overging naar het “Weens” na  e4 Pf6  Pc3 e5  Lc4, zwart  
gaf een stuk weg in een volledig theoretische stelling! het begon met een soort intimidatie.  Camiel tegen Jacques:”Wat als ik die pion neem ?”, Jacques:” Ge durft niet !” , zwart nam de pion maar wist helemaal niet dat hij hiermee in de hoofdvariant terecht kwam!  In onderstaande diagram deed Camiel de blunder  Df6  normaal Pd6  om  f7  te dekken ! nu kwam er  Pxe4  en het was al voorbij voor het eens begonnen was !

Bij De Cock versus Berghs kwam een “Pirc” op het bord wat verzandde in remise.
Bij Embrechts versus Schrevens kwam “Engels” op het bord, stil maar zeker werd de zwartspeler van het bord geschoven. De zwartspeler had duidelijk geen ervaring met deze opening.
Bij Bruynseels versus De Groot kwam een ongelijk loper-eindspel op het bord wat volgens mij er totaal remise uitzag tot de witspeler met de koning binnenkwam en het eindspel won !
Reeks 3:
Bij Lemmens tegen Adriaense kwam een “Franse opening” op het bord met name de “Rubensteinvariant” wat ontstaat na 
e4 e5  d4 d5  Pc3 dxe , wit kreeg lang een drukstelling en won later  in het middenspel.

Bij Roofthoofd versus Vermaere kwam via  f4 d6  de “Pirc” op het bord, de witspeler had hier totaal geen ervaring mee, langs de witte kant dan toch niet ! en blunderde later materiaal en verloor de partij.

Hier eindigt deze week het kort verslag van een aantal partijen. Tot volgende week !
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.