Clubkampioenschap 2018-2019 – Speeldag Nr 3 – 03/10/2018

Verslag en foto’s van Alain Talon:
Bij Berghs en Delvaux kwam er een Hollandse opening op het bord, wit had lang de touwtjes in handen maar toen er enkel nog zware stukken overbleven besloten beiden spelers tot remise.
Dardha B met zwart kreeg zoals meestal tegen Robbé de Colle-opening voorgeschoteld, zwart kreeg snel ruimteoverwicht en won de partij.
Denekens met wit mocht het opnemen tegen blitzman Ismailaj Bashkim,  hier kwam een Siciliaanse opening op het bord, wit stond lange tijd beter maar met het tijdnoodspook aan de deur ging het mis bij wit en zwart kon het volle punt binnen halen.
In reeks twee mocht onze voorzitter met zwart tegen Stryckers,  hier moet ik heel goed opletten wat ik schrijf of ik krijg weer naar mijn voeten ! Mensen vergeet niet dat ik dit enkel doe om een beetje een sfeerbeeld te geven van wat er gebeurd is en ik wil zeker niemand kwetsen ! Volgens mijn bescheiden mening kwam hier een Birth op het bord, zwart had een dubbelpion,  wit won in het eindspel.
Bij Viaene en Embrechts kwam een Siciliaans op het bord waar zwart na  e4 c5   Pf3 Pc6   Lb5 het minder bekende Dc7 speelde, wit kreeg een zeer beloofde stelling maar uiteindelijk verzandde de partij toch in remise.
Bij Cop en Crauwels kwam een Siciliaanse Souzin op het bord, het werd een scherpe partij die in remise eindigde.
En bij De Cock Stan en Jef Meulenbergs kwam een zeer scherpe Siciliaan op het bord, wit verloor snel een pion maar kreeg een enorme controle over veld “d5”, na lang spelen besloten beiden heren tot remise wegens ongelijke lopers.
Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.