Clubkampioenschap 2018-2019 – Speeldag Nr 1 – 19/09/2018

De eerste ronde van het Clubkampioenschap 2018-2019 is een feit, de uitslagen zijn te bewonderen op onze website.
Verslag van Alain Talon:
In reeks 1 moest nieuwkomer Chris Denekens het opnemen met wit tegen de man met jaren ervaring Dardha Bardhyl , het werd een interessant middenspel waar wit in de opening al op groot voordeel kon komen maar deed dit niet en de stelling bleek lang gelijk tot de witspeler een toren weggaf ! Opgelet Chris in reeks 1 ziet ge dat niet terug die toren. !
Serge Daenen met de witte stukken tegen Hilde Berghs, hier kwam een moderne verdediging op het bord, wit kreeg ruimte-voordeel, wat de zwartspeler natuurlijk niet had.

Michiels A en Robbé R ook hier kwam een moderne opening op het bord beiden partijen zaten in verschillende zalen dus ze konden niet bij elkaar gaan afkijken,  hier was bij ieder de stelling lang in evenwicht tot met een kleine combinatie de witspeler materiaal en de partij won.
In reeks 2 speelde Cop met zwart Aljechin maar witspeler De Cock moest er allemaal niks van weten en het werd een Weense partij na e4 Pf6 Pc3 e5! De partij werd remise.

Hier verwelkomen we een nieuw lid Jan Viaene,  Fred Stryckers  met wit koos dit keer niet voor 1 f4  ,zijn vogeltje,  maar voor 1 b3 Larsen-opening, al snel bleek dat de witspeler  de finesse van de opening duidelijk niet kende door te snel te rokeren kon de zwartspeler een dodelijke koningsaanval opzetten en won in 20 zetten de partij.

Volgende week een paar andere partijen beste vrienden hou er rekening mee dat ik niet alle weken alle borden ga doen maar een paar fragmenten en vooral in reeks 1 omdat ik daar zelf lang heb gespeeld. Alain Talon.

Raoul Heyndrickx

.
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.