CK 2019-2020 Speeldag Nr 3 – 25/09/2019

Reeks1: Ja, Leo een partijtje schaak in reeks 1 zal nooit “A walk in the park” zijn. Voor de stilaan op toerental komende Guy was het waarschijnlijk een verademing om zijn eerste punten binnen te rijven en dan nog met een mat. Voor Leo zullen we de gevleugelde uitspraken “Eerste gewin is kattengespin” en ”I’ll be back” maar bovenhalen hè! Lino tegen Alain, na 16 zetten remise, een “salon remiseke” zeker?! De voor mij  niet alledaagse openingszetten h6 en a6 van zwart deden mij de wenkbrauwen fronsen. Ik stelde mij de vragen “Mag dat nu? Kan dat nu? Is dat nu wel goed”??? Alain had zijn mosterd blijkbaar bij ene zekere Basman gehaald die gekend is om zijn onorthodoxe flankopeningen. Het was niet alleen afwachten dat Alain deed maar Lino moest toch  helpen om een beetje schwung in de partij te krijgen. Na 16 zetten zag het er echt wel remise uit! Hilde kon niet voortgaan op de elan van haar eerste partij. Tegen Serge was het een beetje aanklampen, of ben ik nu te streng. Na kwaliteitswinst kon Serge zijn initiatief serieus vergroten maar de directe weg naar winst volgde hij niet. Meer zelfs op het einde van de partij had Hilde de occasie om het initiatief over te nemen maar het draaide helemaal anders uit. Na een foute zet van haar viel de partij in een definitieve plooi. Door zijn overwinning prijkt Serge momenteel met het maximum van de punten alleen aan de leiding.
Reeks 2: Ik had mijn terugkeer in het CK helemaal anders voorgesteld. Na 3 matchen nog niets gewonnen ,één maal remise en 2 verliesmatchen, tja ze hebben me terug met de voeten op de grond gezet. Na een misrekening van mij kwamen we in een eindspel terecht dat gewonnen was voor Jacques, zijn pluspion was doorslaggevend. Ik klamp me nu aan dezelfde uitspraken vast als Leo!
Jef M en Raymond kwamen met ongelijke lopers in het eindspel met een remise als eindresultaat.
Reeks 3: De slag van de “Fransen” werd gewonnen door Frans C. Frans W blunderde in de opening een stuk weg en was gans de partij op achtervolgen aangewezen. Stap voor stap vergrootte Frans C zijn voorsprong. Hij moest er alleen voor zorgen dat hij zich niet liet” beschwindelen” door die ander Frans en dat gebeurde ook niet.
Reeks 4: Ria, Ria toch, als ge alle twee een stuk aanvalt en jij vergeet dat paardje van u weg te zetten en uw tegenstander vergeet dat niet, dan blijft dat instaan hoor! Dit overkwam Ria in haar partij tegen Didier. Niet moeten onder doen voor uw tegenspeler maar met uw gedachten reeds in een andere variant zitten, ja zo verlies je een stuk en de partij.
Reeks 5: Een teleurgestelde Raoul moest de duimen leggen tegen Frans. Na een ongebruikelijk dame gambiet ging de partij gelijk op maar verloor Raoul een kleinigheidje uit het oog, namelijk een matdreiging met “een partij dood” als gevolg. Troost u Raoul, zulke zaken overzien, dat doen grootmeesters ook, maar niet dikwijls, het overkomt hen bijna nooit maar toch af en toe.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.