CK 2019-2020 Speeldag Nr 13 – 22/01/2020

Reeks 1: Serge won zijn partij tegen Jan, doch half weg de game zag het er even somber uit voor Serge. Jan vergat een stuk te winnen en dat brak hem dus later zuur op. Even later offerde wit (S) een paard voor drie pionnen en dacht hier beslissend voordeel te verwerven maar buiten het onevenwicht in stukken tussen beide spelers bleef de wedstrijd in evenwicht. Jan meende gelijke tred te houden door de dames te ruilen maar dat klopte niet helemaal. Wit kreeg het initiatief door het oprukken van zijn pionnen die ondersteuning kregen van een sterk paard en een controlerende toren. Even verloor Jan zijn concentratie en dat was voldoende voor een dodelijke” paarden vork” van wit tussen de overgebleven zwarte toren en koning.
Moet Serge nog achterom kijken om kampioen te spelen? Ik denk het wel want met nog enkele inhaalpartijen  te spelen door Lino en eentje van Marc blijft alles nog mogelijk.
Patrik mag blijven hopen om zijn tittel te verlengen maar ik denk dat het ditmaal bij hopen gaat blijven.
Reeks 2: Chris blijft na winst tegen Stan autoritair leider. John verloor na tijdsoverschrijding tegen Raymond en Jacques nam de maat van Kristo.
Jef DM maakte een zware beoordelingsfout tegen Camille en dat koste hem de partij. Nog even doorspelen met de hoop op een blunder van uw tegenstander was het enige wat overbleef. Al vlug bleek dat doorspelen eigenlijk aanmodderen was, dus tijd om de koning neer te leggen.
Reeks 3: Opmerkelijk, de vijf gespeelde partijen werden gewonnen door zwart.
Reeks 4: Frank verloor onverwacht van René en in een vooruit gespeelde partij nam John de maat van Didier. De andere partijen in deze reeks werden uitgesteld.
Reeks 5: Raoul zijn tegenstander van vandaag kwam reeds voor de vierde keer niet opdagen zonder verwittigen. Een aanpassing in het competitiereglement om zulke zaken te vermijden dringt zich op.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.