CK 2018-2019 – Speeldag Nr 13 –16/01/2019

Bron: Verslag en foto’s van Alain Talon:
Bij Broekmans en Blitzmans 🙂 (Baskim) kwam een Italiaanse opening op het bord met d3 en c3 iets wat ze al lang spelen op de top , ook in een normale stelling besloot de witspeler echter om zelfmoord te plegen;  wit had b4 en  en a5 gespeeld en ging dan 0-0-0 in een normale stelling waar iedereen zou 0-0 spelen . Zwart viel binnen, ruilde af naar een paardeneindspel met een pion meer en won met nog een uur op de klok de partij !
Bij Denekens en Berghs kwam een Pirc op het bord, wit ging iets te snel met zijn pionnen naar voor, de aanval sloeg niet door en plots bleken het zwaktes te worden wat je wel meer hebt als je tegen de Pirc  speelt, het werd een boemerangeffect en zwart won de partij .
Bij Dardha Bardhyl en Erwin Delvaux kwam een van de lievelingsvarianten van de fam Dardha op het bord:  e4 e5  d4 exd  Dxd4  Pc6 De3  lets wat zijn zoon ook regelmatig speelde vroeger ! Zwart was duidelijk niet op de hoogte verloor snel een stuk en dus ook de partij .
Bij Daenen en Robbé kwam Frans op het bord met 2d3 , zwart koos voor een opstelling voor  d6  en kwam zeer snel onder druk te staan wit won overtuigend de partij !
Bij Michiels en Hiel kwam Colle opening op het bord,  André ging iets snel voor de aanval en vergat hierbij de vuistregels stukken eerst buiten zetten en dan pas aanvallen, wit ging in de aanval met nog een Loper op  c1  en T op a1  terwijl zwart al zijn stukken buiten had,  met een kleine combinatie won Lino de partij .
Het blijft dus heel spannend in reeks 1 nu zowel Broekmans en Michiels hun partij verloren hebben ….
Wat ik ook nog even wil vermelden in Reeks 5 weigerde de tegenstander van Ria remise;  met koning en  paard tegen koning , wat die dus blijkbaar niet wist is dat je in deze situatie nooit remise kan weigeren omdat je nooit kan  “mat” geven met paard en koning tegen koning …
OPMERKING:
Ronde 12 die normaal gepland was op 02 januari 2019 zal gespeeld worden op 06 maart 2019. Op 02 januari 2019 was het ESSO Clubhuis gesloten naar jaarlijkse gewoonte.
Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.