CK 2018-2019 – Speeldag Nr 12 – 06/03/2019

Speeldag Nr 12 was oorspronkelijk gepland op 02 januari 2019 maar toen was het ESSO Clubhuis gesloten.
Bron: Verslag en foto’s van Alain Talon:
Vandaag was er redelijk veel spektakel in de onze club deze keer niet aan het schaakbord maar in de speelzaal zelf er werd namelijk een biljartlaken vervangen veel geklop en gehoor en ook nog eens de werkmannen zelf die zeer luidruchtig met elkaar praten, toch werden er een aantal partijen gespeeld,  het was duidelijk te merken dat iedereen last had van het lawaai,  er werd op heel wat borden hard geblunderd.
In reeks 1 bij Bashkim en Denekens kwam het Frans op het bord niet veel spektakel,  partij werd vrij snel remise .
Bij Delvaux en Berghs kwam de moderne opening op het bord, Hilde kon winnen na een vreselijke blunder van Erwin, hij  zag het niet en de partij werd ook hier remise .
Was er nog een partij over in reeks 1  Dardha tegen Robbé, zwart koos voor een Hippo- opstelling  kwam onder zware druk te staan en verloor kansloos .
In reeks 2  was het ook vrij spannend,  koploper Viaene met zwart tegen Embrechts kwam onder zeer zware druk te staan en moest enkel nog hopen dat de witspeler zou blunderen en dat gebeurde ook,  wit blunderde plots een stuk weg en toen was het over. Hiermee is Viaene bijna zeker van de tittel er moeten nog mirakels gebeuren namelijk Fred moet alles winnen en Jan moet nog verliezen van Leo .
Bij Crauwels en Cop kwam het ki op het bord of moeten we eerder zeggen de Cop-variant,  wit kreeg mooi voordeel maar begon onzeker te worden en begon te veel te verdedigen,  in het eindspel dacht de witspeler dat hij verloren stond omdat hij een pion minder had en besloot dan een stuk te geven toen was het echter nog sneller gedaan !
Alain Talon
OPMERKINGEN:
1- In de “stille zaal”  worden schaakpartijen nog altijd gestoord door GSM’s die lawaai maken, bijgevolg:
ZET UW GSM UIT of OP STIL  !!!  en heb daarmee respect voor uw medespelers.
2- Om bij het organiseren van het schaken te helpen verwachten wij van de spelers dat zij hun bord en stukken terug zetten.
3- Er is de vraag gekomen waarom Ronde 16 pas gepland is op de laatste inhaaldag, zijnde 10 april 2019. Dit is gedaan omwille van de nationale stakingsdag op 13 februari 2019 en omdat er nog veel partijen dienen ingehaald te worden en het clubkampioenschap te kunnen afsluiten vooraleer het “Jef Torfs Tornooi” begint.
Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.