2017 Algemene Vergadering SKD-Z en Receptie

1- Algemene Vergadering:
Op woensdag 06 september 2017 vond onze jaarlijkse Algemene Vergadering (AV) plaats in ons lokaal.
Onze voorzitter  hield een pleidooi om de financiële toestand van de clubkas te verbeteren en daaruit volgde dat het “Jaarlijks Etentje”  tijdelijk vervangen werd door een “Receptie” te houden op dezelfde dag als de AV.
Ook werd een stemming gehouden door handopsteking om het lidgeld voor Senioren te verhogen tot 20€ vanaf het Schaakseizoen 2018-2019, resultaat van de stemming:
– Behoud 15 € : 8 stemmen voor
– Lidgeld verhogen tot 20 € : 26 stemmen voor, dus aanvaard.
– Geen mening:  14 stemmen
In het afgelopen Clubkampioenschap hadden wij 10 inhaaldagen voorzien om alle partijen te kunnen spelen en dat bleek nog niet voldoende te zijn te meer omdat er nog partijen werden gespeeld in juli. Een oplossing voor dit probleem is reeksen maken van 10 spelers per ploeg,  daarmee hebben we 18 speeldagen i.p.v. 22 plus 10 inhaaldagen. Wij verwachten ook een stijging van spelende leden in het komende CK.
Ook hier werd een anonieme stemming gehouden, met stembriefjes:
John Neefs telde mee de stemmen:
– Behouden zoals het is:  11 stemmen.
– Geen mening:                 12 stemmen.
Eventueel wijzigen:
– A) Reeksen van 10spelers: Seizoen 2017 – 2018 : 10 stemmen.
– A) Reeksen van 10spelers: Seizoen 2018 – 2019 : 13 stemmen.
Besluit: Gezien de kleine verschillen in de behaalde stemmen wordt het huidig systeem gehandhaafd.
2- Receptie:
Omdat de receptie om 17u00 plaats vond hadden wij toch tijd genoeg om de Grote Zaal van Familia uit te rusten voor de receptie, wij hadden hier ook de onmisbare hulp van het team van onze koks; Camille Cop en Rob Adriaense want die zorgden voor de lekkere broodjes, dank u…  Rob en Camille , maar natuurlijk eerst een glaasje cava, witte- of roséwijn of een frisdrank ….
Tussen de broodjes en het dessert werden de Laureaten en verdienstelijke leden van het afgelopen schaakseizoen gehuldigd, onze voorzitter kondigde weer op dichterlijke wijze de verschillende winnaars aan en er werden bloemetjes gegeven.
Robert Schuermans , lid van SKD-Z maar ook Voorzitter van KSK Deurne trad op als gastspreker , hij had aandacht voor de moeilijkheden bij het besturen van een organisatie zoals een schaakclub en hield een pleidooi voor respect en hoffelijkheid gedurende het schaken op die manier stelde hij ook het storend lawaai aan de kaak. Ook Rudi Knors verwees naar het respect voor de mensen die al de voorbereidingen deden om te kunnen schaken op woensdag.

Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.