2014-2015 SKD-Z Clubkampioenschap

 

De oorlog is begonnen en in sommige reeksen is er reeds  heel wat (morele) schade aangebracht. De tegenstanders van onze jeugdspelers weten al hoe laat het is. Een overzicht:
Reeks 1: Van de topfavorieten liet enkel Alain  een punt liggen tegen Bardhyl. Geforceerd kunnen winnen maar het niet zien, correct een stuk offeren maar nadien zomaar blunderen. Tja dan mag je niet verlangen dat ge gaat winnen en moet je tevreden zijn met een puntendeling, zeker als beide spelers dan nog in prangende tijdnood kwamen. Fred lijkt net als oude wijn, hij wordt precies altijd maar beter. Hij versloeg Luc P, al was die gisteren een schim van zich zelf. Raymond won van Jos.
Reeks 2: Marc M had geen schijn van kans tegen Daniël. Deze laatste gaat voort op zijn elan van het Europees jeugdkampioenschap, dat hij prachtig beëindigde. Nieuwkomer Serge nam de maat van Miel en Camille pakte Rik op voorbeeldige wijze in. Frans C blunderde een stuk weg maar de stelling bleef gesloten. Het is pas na het openen van de lijnen dat Jef M zijn overwicht kon laten gelden. Toch was het nog even oppassen voor de manoeuvres van een paard en de Dame van Frans. Maar dit bleef enkel bij blaffen (hinniken) maar niet bijten. Jef won dus deze partij.
Reeks 3: Kristo was niet opgewassen tegen het jeugdig geweld van Mathias. De twee “Jannen” kwamen remise overeen en promovendus Luc VDS versloeg nieuwkomer Ferenc.
Reeks 4: Titelfavoriet Frank H won van Frans M. Roger, John en Luce wonnen hun wedstrijden.
Reeks 5: Rik en Henry deelden de punten.  René, Paul en Yannick wonnen hun eerste partijen.
Reeks 6: Jeugdspeler Simon versloeg leermeester Johan I en ouderdomsdeken Jan R klopte Ria, die toch een verdienstelijke partij speelde. Het ontbrak Ivo nog aan schaakondervinding en hij moest dus zijn meerdere erkennen in Willy.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.