2013-2014 SKD-Z Clubkampioenschap

Robert Schuermans is onze nieuwe clubkampioen. Proficiat Robert!
Hij kwam, zag en overwon! In de barrage matchen tegen Alain was hij ontegensprekelijk de beste. Alain, een beetje, of was het meer, bevangen door de zenuwen, kon zich in de tweede barrage match niet doorzetten. Ja, moeten winnen met zwart tegen Robert, om nog een kans te maken om clubkampioen te worden, voorwaar er zijn gemakkelijkere opdrachten. Alain koos voor de “Owen verdediging”. Een verrassing voor Robert? Ik weet het niet, ik denk dat een beslagen schaakspeler als Robert niet van de wijs te brengen is door eender welke schaakopening.  Tot zet 10 ging het goed voor zwart maar zet 11 van Alain werd reeds vermeld met een vraagteken en als zet 12 van zwart dan zelfs twee vraagtekens verdient, dan ben je de partij aan het weggeven. Robert strafte zet 12 van Alain af met een stukoffer, dat de volledige koningsflank van Alain openreet. “Niet zien aankomen”, zo verwoordde Alain deze mokerslag. Nog even naar een tegenzet zoeken door een stuk terug te offeren. Helaas te laat, opgeven was het enige wat Alain nog restte. Toch een kleine anti climax maar het kan niet altijd zulke spannende partij zijn als vorige week.
Reeks 3: Wie gaat er samen met Frans C naar reeks 2? Er zijn nog 3 kandidaten. Leo G, Paul R en Jan R komen nog in aanmerking voor promotie. Als Leo zijn wedstrijd tegen Paul wint, dan vergezelt Leo, Frans naar reeks 2. In alle andere gevallen wordt het rekenen.
Reeks 4: Achter Daniel is het drummen voor plaats 2 en 3, die eveneens recht geven op promotie naar reeks 3.
Reeks 5: Frans M liet een steek vallen tegen Jan M, maar blijft op zijn minst zeker van plaats 3 en van promotie. Meer dan waarschijnlijk pikt Jan zijn wagon aan, aan de promotietrein.
Reeks 6: Wie promoveert er samen met kampioen Frans L naar reeks 5? Nog niet gekend. Frans, proficiat met uw titel.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.