2013-2014 SKD-Z Clubkampioenschap

De eerste barrage match tussen Alain en Robert draaide uit op een overwinning van zwart. Alain opende met een Torre, het is zowat zijn handelsmerk met wit. Wit stelde zijn rokade zo lang mogelijk uit en zette langs de h-lijn een aanval op, op de gefiancheteerde koningsstelling van zwart. Als gekend recept probeerde Robert tegenspel te zoeken door het centrum van wit aan te tasten. Aanvankelijk leek Alain het laken naar zich toe te trekken door de “bokkensprongen” van  zijn overgebleven paard. Robert verkeek zich op het beestje en verloor veel tijd om de juiste plaats voor zijn torens te vinden. Ja, Robert had het in deze fase van de partij niet onder de markt. Toch liet Alain zijn greep los. Ken je dat, de juiste voortzetting zien en toch een variant spelen waarvan je denkt dat hij nog beter is maar die… uiteindelijk door de verkeerde keuze, uw tegenstander  helemaal terug in de wedstrijd brengt?! Zo een kans moet je Robert natuurlijk niet geven. Met een loper en toren op de voorlaatste lijn zette zwart een dodelijke aanval op. Alain verbruikte zijn overgebleven tijd om een oplossing te zoeken maar die was er eigenlijk niet meer. Intussen zaten beiden opgezadeld met nog enkele minuten speeltijd. Uiteindelijk promoveerde zwart met schaak en kon wit zijn promotie vergeten. Besluit: Een partij, gespeeld op het scherp van de snee, die wit winstkansen gaf maar uiteindelijk gewonnen werd door zwart. Door dit resultaat is Alain volgende week verplicht om de tweede barrage match te winnen, zodat hij nog een kans maakt om zijn titel van vorig jaar te verlengen.
In reeks 1A verloor Rik tegen Bardhyl, zodat Jules barrage matchen speelt tegen Luc P uit reeks 1B voor een plaats in reeks 1 volgend seizoen.
In reeks 3 won Leo G gevleid tegen Luc V en behoudt zo uitzicht op de tweede plaats. Reeks 4 bracht geen verrassingen en in reeks 5 is Frans M zo goed als zeker van zijn tweede plaats. In reeks 6 blijft Frans L aan kop van rangschikking door zijn overwinning tegen Walter.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.