16/06/2021 SKD-Z Tornooi Jef Torfs Ronde

“Uitstel maar geen afstel”, beter kunnen we dit tornooiverloop niet verwoorden. Het is ons uiteindelijk gelukt om dit seizoen dan toch één competitie volledig af te ronden. Alles wijst erop dat dit ook gaat lukken voor onze resterende tornooien dit seizoen.
Rudi won het tornooi met evenveel punten als Alain, maar uit minder matchen. Alain dacht zijn laatste partij te moeten spelen tegen Rudi, doch spijtig genoeg moest deze laatste afzeggen voor de match.
De loting van “ronde 7” bracht toch nog enkele leuke confrontaties op onze schaakborden.
In een vierpaardenspel nam Alain vlot de maat van Serge. Op zet 8 sprong het paard van Serge naar een verkeerd veld en dat was het begin van het einde voor zwart. Alain vergrootte geleidelijk zijn voorsprong en op zet 20 staakte Serge de strijd.
Op bord 2 leverde Chris en Robert een pittige strijd na een “Deense” openingsvariant???
Uiteindelijk leidde een toreneindspel en tijdnood tot een remiseovereenkomst.
Frans C en Leo G kwamen tot een zelfde resultaat met heel wat stukken op het bord. Was het een billijke remise of hadden ze zich miskeken op de eindstelling, ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat beiden vonden dat ze een goed resultaat behaalden tegen een sterke
tegenstander. “Slijmballen”  🙂   of niet ?
Jef M kroop door het oog van de naald tegen Frans W na pionverlies. Toen ik een tijd later terug aan hun bord een kijkje kwam nemen, was het pionverlies omgezet in kwaliteitswinst en partijwinst voor Jef M. Waarschijnlijk moet Frans W toch een handje hebben geholpen.
Alle cijfermateriaal van het “tornooi Jef Torfs”, vind je terug op de site onder de rubriek “Tornooien”.
Bekertornooi 2020-21
Volgende week beginnen we het Beker tornooi. Tot hiertoe schreven 26 spelers in. We starten het tornooi met maximum 32 deelnemers.
Je kan nog inschrijven tot woensdag 23/06 14:00.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.