14-10-2020 Tornooi Jef Torfs Ronde 6.

Hopelijk gooit de veiligheidsraad morgen geen roet in het eten en kunnen we volgende week onze laatste ronde van het Tornooi Jef Torfs afwerken. Eén ding staat nu reeds vast. Rudi  ofwel  Alain wordt eindwinnaar van het tornooi. Indien Alain wint van Rudi, schiet hij de hoofdvogel af. Rudi heeft genoeg aan een remise. De naaste achtervolgers kunnen bij verlies van Rudi nog wel op gelijke hoogte komen maar zullen een partij meer hebben gespeeld. Dan geeft gelijke punten uit minder gespeelde partijen de doorslag. Bij winst van Alain, komen ze op gelijke hoogte uit evenveel gespeelde wedstrijden en dan geeft hun onderling duel de doorslag. We gaan er van uit dat in ronde 7, de match Talon – Knors uit de “Pair-Two mouw” komt.
Volgens Chris heeft hij gisteren Rudi toch even aan het bibberen gekregen. Het was een spannende partij maar volgens mij kwam dat bibberen enkel door het openstaande raam. Fouten maken dat mocht Rudi natuurlijk niet doen, maar aanspraak maken op winst dat kon Chris absoluut niet claimen. De partij tussen Leo G en Alain was er een met grote ups en downs. Aanvankelijk op winst staan, die stelling dan verprutsen, vervolgens verloren komen te staan maar uiteindelijk de partij toch winnen dat over kwam Alain gisteren. Uiteindelijk hield Alain dus zijn kans gaaf om het tornooi toch nog te kunnen winnen. In de partij tussen Robert en Jef M was in het eindspel met T + P + 4? pionnen van Robert sterker dan de T+ L + 4? Pionnen van Jef. De ver opgerukte vrijpion van Robert zaaide dood en verderf, gesteund door die T en dat P. Marc Moors en Frans C speelde remise maar of ze beiden even blij waren met dat halfke, dat betwijfel ik. Serge opende de debatten op zijn Serge’s.  Met 1. g4 lag de doorsnee openingstheorie al vlug in de prullenmand. Frank bood wel weerwerk maar dat was niet voldoende, hij liet zich mat zetten maar dat hij op dat moment nog kunnen voorkomen. De overgebleven stelling was dan wel alles behalve rooskleurig maar… hoop doet leven. Wilfried spartelde hevig tegen, tegen Frans W in het ontstane eindspel, maar dat was tevergeefs. De Groot was een maatje te groot voor Smets. John was te sterk voor Luc en dat was ook zo voor Raoul, die VDB opzij zette.
In zijn debuutmatch was Frans M de baas over George. Het was promotie met schaak voor Frans, plus dame verlies voor George, ja dan ken je de uitslag wel hè.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.