07-10-2020 Tornooi Jef Torfs ronde 5

Een paar woorden over de eerste borden:
Denekens en Geylen:  hier kwam een italiaanse opening op het bord, zwart verliet de hoofdvarianten omdat hij het niet kende vermoed ik, kwam snel onder druk te staan  en verloor de partij .
De ster van de dag kunnen we wel Frans Crauwels noemen die in een Chigorin knap remise wist te maken tegen Schuermans ! Robert die weer in tijdnood kwam, kwam glad verloren te staan maar onze gladde paling glipte weg met remise .. ook bij Knors en Daenen kwam een Chigorin op het bord voor degene die de opening niet moesten kennen d4 d5 Pf3 Pc6, zwart kwam snel onder druk te staan en Rudy won het toreneindspel met twee pluspionnen .
Talon tegen Vermaere: de witspeler liet zich inspireren door de partij Geylen vs Daenen, e4 g5 d4 h6 , Alain met wit koos voor 1 g4 , zwart gaf zonder enige reden zijn loper van de zwarte velden weg en moest vanaf dan tegen de muur gaan staan en hopen op een blunder van zijn tegenstander . Wit speelde het zeker niet optimaal waar de zwartspeler nog een onbenutte kans kreeg om het terug gelijk te maken, deed dat echter niet en werd langzaam maar zeker van het bord geschoven …
Alain Talon
AANDACHT:
Wij willen er nogmaals op wijzen dat de spelers hun speelset (bord, stukken en klok) zelf halen en zelf terugbrengen.
Ook  het leeggoed van de consumpties zelf terug brengen, afval in vuilbak, a.u.b.
Eén van de basis regels voor de veiligheid is het verluchten van de speellokalen, gelieve de vensters niet terug te sluiten.
Gelieve ook regelmatig de handen te ontsmetten, er zijn genoeg vloeistofpompjes voorzien.
Heb ook aandacht voor het dragen van het mondneusmasker.
Zorg voor zo weinig mogelijk contacten.

Overlegcomité:
https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-06-10/

Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.