03/09/2022 Simultaanschaak in het Boekenberg park

Het goede weer heeft ons dit jaar toegelaten om het schaken in openlucht te promoten. De afgelopen weken was er telkens schaakgelegenheid in het Boelaerpark van Borgerhout op zondagnamiddag aan de “Zomerbar” en om het zomerschaak in openlucht af te sluiten, zakten behoorlijk wat schaakliefhebbers af naar het Boekenberg park in Deurne-Zuid.

Op initiatief van de uitbaters van de event locatie “@ The Park” werd daar een simultaan georganiseerd. De initiatiefnemers konden reken op de hulp van ons gewaardeerd schaaklid Chris Denekens. Hij leidde het schaakgebeuren in goede banen en was tevens de aanbrenger van de simultaangever.

Bart Dijkstra (schaakvriend van Chris) was de simultaangever van dienst. De geboren Amsterdammer is momenteel lid van de KASK en heeft 2063 ELO’s op zijn teller staan.

Onze clubleden werden reeds geïnformeerd via mail, en dat heeft ook zijn vruchten afgeworpen.

Onder zijn tegenstanders telde Bart dus ook enkele SKD-Z leden. Maurice Smets, Jan Viaene, onze benjamin Mani Desneux (ook lid van KSK Deurne) en onze nestor René Brants waren de vertegenwoordigers van onze club.

Bart mag terugblikken op een geslaagde simultaan want van de 28 partijen won hij er 25, moest hij 1 remise toestaan en verloor 2 wedstrijden.

En wie was één van de twee winnaars? Onze jongster Mani pakte het volle punt tegen Bart. Knap gespeeld Mani. Bart offerde 2 paarden tegen een toren om aanval te creëren. Bart gooide er later nog een stukoffer tegenaan dat hij later wel terugwon, maar Mani gaf geen krimp. Het eindspel was verloren voor de Amsterdammer en toen hij zijn toren ook nog verloor, gingen de stukken terug in de doos.

Jan verloor een pion in het middenspel en probeerde geforceerd terug te slaan maar dat kostte hem de partij. Het wedstrijd verloop van Maurice en René ken ik niet maar ik denk dat ze gewoon de wet van de sterkste hebben moeten ondergaan.

De omgeving aan het “Openlucht zwembad”  en het zonnige weer zorgden er eveneens voor dat we kunnen spreken van een geslaagd evenement.

Als de nodige alcoholische drankjes bij de supporterende schaakvrienden de tongen dan  nog wat losmaakt, dan komen er altijd adembenemende sterke verhalen voor de pinnen.

’t Was een plezante en aangename schaaknamiddag.

Jef De Meyer.

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.